Cv-ketel

Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons!

DE CV KETEL / CENTRALE VERWARMING KETEL

Als uw cv-ketel al 15 jaar of ouder is en nog goed werkt, zult u wellicht niet snel geneigd zijn om deze te vervangen. 

Toch kan het verstandig zijn om dit te overwegen. Een oude cv-ketel verbruikt namelijk meer energie voor dezelfde hoeveelheid warmte dan een nieuwe cv-ketel. 

Dit resulteert in hogere kosten voor dezelfde warmte in huis. Heeft uw oude cv-ketel regelmatig problemen, zoals kapotte onderdelen of wordt de woning niet meer goed verwarmd? Dan is de keuze om te vervangen sneller gemaakt. Maar is het investeren in een nieuwe cv-ketel wel een goede keuze en is deze investering snel terug te verdienen?

Kosten van een CV-ketel

In woningen hangen CV-ketels die meestal een levensduur van ongeveer 15 jaar hebben. 

Na 15 jaar is de CV-ketel vaak verouderd en zal hij niet meer efficiënt en rendabel zijn. 

Hoewel de ketel nog blijft werken, zal het gebruik ervan hoogstwaarschijnlijk leiden tot hogere energiekosten. Daarom is het verstandig om een nieuwe CV-ketel te laten installeren. 

Hoewel dit een flinke investering is, levert het wel energiebesparingen op.

Voordelen van een nieuwe CV-ketel

Het comfort in uw woning zal flink toenemen met een nieuwe CV-ketel. De oude ketel wordt vervangen door een nieuwe ketel die voldoet aan alle huidige standaarden. 

U zult meer vermogen hebben, waardoor uw huis veel sneller warm wordt en u sneller warm water uit de kraan krijgt. Met een nieuwe CV-ketel profiteert u van een optimaal rendement, terwijl het rendement van uw oude CV-ketel al behoorlijk minder is geworden. 

Een nieuwe ketel zorgt dus voor rendabel gebruik van de centrale verwarming en lagere energiekosten. Maar wat kost een nieuwe CV-ketel eigenlijk en waaruit bestaan deze kosten?

Soorten CV-ketels

Er zijn verschillende soorten CV-ketels op de markt. De hoogrendementsketel of condensatieketel is een CV-ketel die werkt op gas en een hoger rendement heeft dan conventionele CV-ketels. 

Dit bespaart u veel energiekosten doordat waterdamp in de rookgassen niet naar buiten wordt afgevoerd, maar opnieuw wordt gebruikt om warmte te creëren. Een combiketel combineert het verwarmen van de woning met radiatoren en vloerverwarming en zorgt ook voor warm water uit de kraan. Sommige combiketels hebben een ingebouwde boiler. De HRe-ketel is ook een combiketel, maar kan ook elektriciteit opwekken. 

Zodra de verwarming aanslaat, wordt ook een heteluchtmotor in gang gezet en kan er elektriciteit worden opgewekt. De elektrische CV-ketel is nog niet erg populair, maar kan wel interessanter worden door de stijgende gasprijzen en de verduurzaming.

Kosten van de installatie van een nieuwe CV-ketel

De kosten van een CV-ketel zijn niet alleen de aanschafprijs van de ketel zelf. De ketel moet ook geïnstalleerd worden en daarvoor is vaak een installateur nodig. Daarnaast zijn extra materialen nodig, zoals leidingen en de rookgasafvoer. Daarom bestaan de kosten van een CV-ketel uit 60% kosten voor de ketel en benodigde materialen en 40% arbeidskosten voor de installatie van de CV-ketel. Als u de CV-ketel op een andere plek wilt hangen, zal de totale prijs hoger zijn vanwege het omleggen van leidingen, extra materiaal en meer arbeidskosten. De prijzen fluctueren

Onze Dienstverlening

Bij Loodgieterij De Meester kan U terecht voor allerhande werkzaamheden met betrekking tot de loodgieterij. Dankzij onze ruime ervaring zorgen we steeds voor een perfecte afwerking! Bekijk hier ons volledige aanbod.

Wilt u een nieuwe cv ketel laten installeren of onderhoud laten uitvoeren? Neem contact met ons op.

Een snelle interventie zoals u van ons gewend bent bij een verstopte wc of leidingen.

Wilt u een nieuwe cv ketel laten installeren of onderhoud laten uitvoeren? Neem contact met ons op.

Onze klanten, ons succes

GRATIS OFFERTE

Wilt u graag weten wat iets kost? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.